Retriever kaster ankeret ved Pollen i Arendalsuka – sees vi?

Til tross for dens unge alder har Arendalsuka raskt utviklet seg til å bli Norges største politiske møteplass. Nå i 2018 arrangeres Arendalsuka for syvende år på rad, og i Retriever er forberedelsene til den begivenhetsrike uken allerede godt i gang. En som gleder seg litt ekstra er Arendalsuka-veteran Espen Viskjer, Norgessjef i Retriever. Vi har tatt en prat med han for å høre mer om hva som gjør Arendalsuka til et så viktig arrangement.

Hva gjør Arendalsuka så spesielt for deg og resten av Retrievergjengen?

Retriever har vært tilstede på Arendalsuka siden 2013, og det er helt tydelig at dette har utviklet seg til å bli et av Norges beste møteplasser mellom næringsliv, organisasjonsliv, politikere og presse. Ikke bare på grunn av de politiske debattene og diskusjonene som setter viktige tema på dagsordenen, men også på grunn av de uformelle møteplassene som finner sted i løpet av uken.

Hvorfor er det viktig for Retriever som analyseselskap å være tilstede på Arendalsuka?

Det er betydningsfullt å samle organisasjoner, bedrifter og beslutningstagere til diskusjon og samtale under positive omgivelser. Arendalsuka er en arena hvor man kan dele med og lære av hverandre, og på denne måten kan vi skape endring og utvikling sammen. Som medieovervåker og analyseselskap har vi ofte god oversikt over hva som rører seg i de forskjellige næringene. Derfor ønsker vi å bidra til diskusjon der vi kan, og utvikle forståelsen vår rundt aktuelle problemstillinger.

Hvilke forventninger har du til Arendalsuka i år i forhold til tidligere år?

Jeg er sikker på at deltakerlisten er lengre i år, den har vokst kontinuerlig siden 2012. Ellers har jeg store forventninger til den politiske debatten på tirsdag, det blir spennende å se hvordan denne vil utspille seg. Som medieovervåker er jeg også spent på hvilken dekning vi får se av årets arrangement og debatt. Det er mange spennende analyser og konklusjoner vi kan trekke ut av dette og sammenligne med tidligere års dekning av Arendalsuka.

Hva gleder du deg mest til på Arendalsuka? 

I år som i fjor legger vi til kai ved Pollen, så jeg gleder meg til å få besøk av nye og gamle kjente på Retrieverbåten. I tillegg ser jeg frem i mot alle de ulike arrangementene som finner sted i regi av både bedrifter og organisasjoner.

Hva tror du vil bli et hett emne på årets arrangement? 

Jeg tror nok kunstig intelligens og robotisering vil være et tema som vil bli diskutert mye, noe vi i Retriever også jobber mye med i disse dager. Videre vil nok internasjonal politikk påvirke diskusjonene og debattene på alle områder.

Du har blitt en rutinert deltaker på Arendalsuka. Har du noen tips til de som deltar for første gang?

Det er en nesten ett tusen forskjellige seminarer og foredrag man kan delta på gjennom Arendalsuka, og det er umulig å få med seg alt. Derfor er det lurt å gå igjennom programmet i forkant og legge en plan for det man helst vil få med seg.

Jeg vil også anbefale alle å ta seg en tur i Retrieverbåten for en pust i bakken. Det kan fort bli hektisk med så mange mennesker og inntrykk, så da er det lurt å ta seg noen avbrekk og kose seg med noe kaldt å drikke i det forhåpentligvis fine været.