Presse

Her finner du våre siste pressemeldinger.
 • FNI-indeksen for norsk økonomi er oppdatert for januar: Fortsatt god vekst, men indeksen faller noe tilbake sammenlignet med de sterke verdiene høsten 2017.

  Etter et meget sterkt 2017 avtar FNI indeksen noe i januar. Fortsatt signaliserer indeksen en vekst litt over snitt, men normaliseringen som begynte i desember fortsatte inn i januar. Vi tolker januar som et pust i bakken. FNI-indeksen ble sist oppdatert 31. januar 2018.

  Les mer
 • Ledertalent på plass som ny utviklingsdirektør i Retriever

  Claes Lyth Walsø (36) er ansatt som utviklingsdirektør/CIO i Retriever Group. Han tar over ansvaret for konsernets utviklingsenhet, som består av flere avdelinger innen drift og utvikling, etter at tidligere CTO sluttet i høst. Walsø vil arbeide med å utvikle Retrievers eksisterende løsninger og applikasjoner, forbedre selskapets innovasjonsprosesser og ha ansvar for all teknologisk drift.

  Les mer
 • FNI-indeksen for norsk økonomi er oppdatert for desember: Sterk konjunkturoppgang for 2017 sett under ett, men noe avtagende vekst mot slutten av året.

  Etter et oppsving i høst avtar FNI indeksen noe i desember, og indikerer mot slutten av 2017 et mer normalt vekstnivå for norsk økonomi. Samlet sett ble imidlertid 2017 betydelig sterkere enn foregående år. FNI-indeksen ble sist oppdatert 31. desember 2017.

  Les mer
 • FNI-indeksen for norsk økonomi i november: Veksten tiltar videre

  FNI viser at vi er inne i en konjunkturoppgang, med tiltagende vekst. FNI-indeksen ble sist oppdatert 30. november i år.

  Les mer
 • FNI-indeksen for norsk økonomi i oktober: Konjunkturoppgangen fortsetter

  FNI viser fremdeles over gjennomsnittlig vekst. Vi er inne i en konjunkturoppgang, med svakt tiltagende vekst. FNI-indeksen ble sist oppdatert 31. oktober i år.

  Les mer
 • FNI-indeksen for norsk økonomi i september: Veksten tiltar i 3. kvartal

  FNI-indeksen viser at veksten i 3. kvartal er på et jevnt høyere nivå enn det vi så i 2. kvartal, dog noe avtagende gjennom kvartalet. FNI-indeksen ble sist oppdatert 30. september i år.

  Les mer
 • FNI indeksen for norsk økonomi i august: Oppgangen tiltar ytterligere i 3. kvartal

  FNI indeksen ble sist oppdatert 31. august i år. Så langt viser indeksen at veksten i 3. kvartal ligger an til å bli enda litt høyere enn det vi så i 2. kvartal.

  Les mer
 • FNI indeksen for norsk økonomi i juli: Høyeste vekst siden 2012

  FNI indeksen ble sist oppdatert 31. juli i år. Indeksen viser at oppgangen i konjunkturene vi så i 2. kvartal tiltar inn i 3. kvartal, men usikkerheten er fortsatt stor

  Les mer
 • FNI indeksen for norsk økonomi: Fortsatt vekst over snitt i juni

  FNI indeksen ble sist oppdatert 19. juni i år. Indeksen viser at norsk økonomi er på god vei oppover igjen etter oljenedturen, med en vekst over snittet i juni.

  Les mer
 • Opp eller ned i norsk økonomi? Ny indeks gir tidlig bilde av utviklingen.

  – Nå kan beslutningstagere og andre få mye tidligere informasjon om konjunkturutviklingen i norsk økonomi, sier professor Hilde C. Bjørnland ved Handelshøyskolen BI. Retriever og Centre for Applied Macro and Petroleum economics (CAMP) ved BI inngår samarbeid om å lage en ny indikator for norsk økonomi.

  Les mer