10. mars 2020 | 09:02

Guro Lindebjerg blir ny norgessjef i Retriever

Guro Lindebjerg overtar etter Espen Viskjer som leder for medieovervåkning- og analyseselskapet Retriever. Hun har de siste tre årene vært analysesjef i selskapet.

– Jeg er veldig glad for at Guro ville ta denne utfordringen. Hun har bevist gjennom flere år i Retriever at hun har det som skal til for å ta den norske virksomheten videre. Hun har noe som så unikt som en tydelig analytisk profil samtidig som hun er ekstremt kommersiell, og med stor arbeidskapasitet. Jeg gleder meg til å jobbe tett med Guro i årene som kommer, sier konsernsjef Robert Söderling.

Retriever leverer analyse- og overvåkningstjenester til private og offentlige virksomheter i Norden. De siste årene har selskapet blant annet satset på maskinlæring og bidratt i flere større forskningsprosjekter. Retriever står blant annet bak FNI-indeksen, som gjennom et samarbeid med BI, beskriver og predikerer norsk BNP basert på innholdet i norske medier.

– Bakgrunnen Guro har fra å lede en av våre viktigste analysemiljøer passer som hånd i hanske med vår fremtidige vekststrategi. Hennes kompetanse vil også komme godt med i konsernledelsen, legger Robert til.

Guro Lindebjerg går inn i rollen allerede neste uke.

– Retriever er et spennende selskap med utrolig mange dyktige folk, og det er en glede å få være med å ta selskapet videre, sier Lindebjerg.

– Jeg skal gjøre mitt for at Retriever fortsetter å levere høy kvalitet i alt vi gjør, og at innsikten vi leverer gir verdi og grunnlag for bedre beslutninger ute hos våre kunder. Ved hjelp av våre teknologer og analytikere er jeg sikker på at vi også vil kunne levere helt ny innsikt, og besvare spørsmål som tidligere har stått ubesvart, legger hun til.

Retriever står også bak tjenesten Atekst/Mediearkivet, og eies av NTB og det svenske nyhetsbyrået TT.

Kontaktpersoner

Robert Söderling

CEO

+46 709 997 791

robert.soderling@retriever.se

Guro Dahl Lindebjerg

Analysesjef

98088748

guro.lindebjerg@retriever.no